Известие

Collapse
No announcement yet.

Пръчка за масло?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да използвам тази тема, която ми изплю търсачката, че в нея за същото става въпрос - 'начи тва пръчката за мерене на масло на Туин Спарк, е най-малоумното нещо, дето съм виждал в света на автомобилостроенето. Дори на Лада е направено повече с акъл.
    Още като сменях маслото, мотора глътна 5 литра, а на пръчката - под минимума. Отляхме половин литър, дори малко отгоре, щото по книга иска 4,4. Мерим - почти нищо, нещо там на върха на пръчката само. Ферариста ми даде акъл да проверим тръбата на пръчката дали ляга плътно, ако не - разхлабване на болта, леко набиване надолу, да легне. ОК, сторено, взе да показва маааалко по-нормално. Ама кое му е нормалното, да си сипал 4,4 литра в мотора и да ти показва милимунда над минимума??? При това, въпросното "показание" излиза само след въртене и ръчкане на пръчката в различни посоки, иначе ако само я боднеш и извадиш - напълно различно ниво показва. Да не говорим как, докато се усуче по тръбата и извивките й, се омазва пръчката и на моменти седиш и гледаш като изстребител тия петна - нивото на маслото ли са или не.
    Минах и аз през момента дали не е по-къса моята и да е от друга кола - виждам се с Феро, сравняваме двете пръчки от моя и неговия ТС - 1:1.

Да му изсъхнат ушите на тоя, дето е измислил тая гениалност... на Реното в подписа ми е една къса пръчка, по-ниско разположена, но която се набива в една права тръба. Бодваш, вадиш - нивото ти го показва като отсечено с нож. Няма тва-онова... изививки на тръбата, пружинеста огъваща се пръчка, бла бла... 'талянци, братче...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

На баща ми Ленд Крузера (LJ70 87 набор) щеката е завряна така навътре, че ако ти я извадя и ти я дам после няма да намериш къде да я забодеш обратно. Отделно че трябва да се катериш по бронята за да я завреш. Иначе е тънка пластинка метър дълга и мери идеално всеки път ама за лично успокоение да знаеш че не само на TC му е шибана щеката

п.п. Това обаче вярно е най-голямата тъпотия щеката за маслото да не е мери както трябва
      Last edited by The_Game; d.m.y г., 12:25.
      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Боби, на реното от подписати има и електронна щека - показва ти нивото на маслото в купето. Аз докато имах рено само при смяна на маслото съм дърпал щеката. Уредчето си показваше уникално точно.
        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Така е, доста вярно мери и електронната щека. Леко лъже, по мои наблюдения, и показва малко по-малко от механичната щека, но това е като че ли в рамките на съвсем допустимото, някоя и друга чертичка макс...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
            Минах и аз през момента дали не е по-къса моята и да е от друга кола - виждам се с Феро, сравняваме двете пръчки от моя и неговия ТС - 1:1.

...
            Вярно, че темата е дърта, но все пак може да е полезно инфото за някой....

Пръчките са еднакви на дължина, НО това, в което пъхаш пръчката е различно като дължина при различните мотори. Или поне при мен от 1.6ТС мотора беше различно като дължина от това на 2.0ТС

От там идва и разликата в показанията, защото едва ли не като е по-дълъг "кобура", реално и пръчката отива по-нагоре и вместо да е на МАХ, тя показва МИН....

Всичко, описано до тук е от личен опит
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

На моята щека и е счупена ръкохватката с детелинката отгоре.
              Купих една щека от Спайдър, Ф2 2.0 ТС - излезе по-дълга.
              След това купих от 156 2.0 ТС - още по-дълга.
              Намерих 3-та щека от ГТВ Ф1 2.0 ТС - по-различна дължина и от 3-те мои щеки...
              Накрая на едната щека й направих нови белези с ножовката по моятаИ двете щеки които ми изптатиха дойдоха с тръбички. Сравних и трите тръбички (+ моята оригинална) - абсолютно 1:1...
              Баси, тези италианци на око е петък следобед ли са ги рязали тези щеки с клещите?
              Възможно ли е за един двигател да има 4 различни (като форма или обем) картера и от там да идва разлика в дължините на щеките?
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
              X